Uitnodiging Greune Avond – 20 juni

Greuner organiseert een Greune Avond voor geïnteresseerden in energiemanagement en duurzame isolatie. Voor deze avond heeft Greuner twee interessante sprekers uitgenodigd die graag hun kennis en ervaringen met ons delen.

Om 20:15 uur zal Vennegoor Installatie uit Weerselo iets vertellen over energie-opslag en energiemanagement. Hoe gebruik je zoveel mogelijk je eigen zonne-energie? Wat zijn de mogelijkheden van een thuisbatterij en wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van energiemanagement.

Vervolgens zal Ecowerk uit Hengelo wat vertellen over verduurzamen en isolatievormen zowel bij nieuwbouw als verbouw. Welke duurzame opties zijn er om je huis te isoleren? 

Tijdens de avond is er ook genoeg gelegenheid om vragen te stellen over deelname aan coöperatieve zon-op-dak-projecten van Greuner zoals het project bij de Rossruiters in Rossum en project Berning in Beuningen. Zo maken we samen Noordoost-Twente nog Greuner! 

Deze Greune Avond zal plaatsvinden op dinsdag 20 juni aanstaande en zal beginnen om 20:15 uur in Kulturhus de CoCeR in Rossum (OV), Thijplein 1, 7596 KM Rossum. Vanaf 20:00 uur is de zaal open. 

Hopelijk zien we elkaar 20 juni aanstaande in de CoCeR! 

De vrijwilligers van Greuner 

Informatieavond zonneprojecten 21 juni as.

AN ALLE INWONERS VAN ROSSUM, BEUNINGEN EN WEERSELO

Dinsdag 21 juni houdt Energiecoöperatie Greuner een informatieavond over twee nieuwe Coöperatieve zonne-energieprojecten in Rossum en in Beuningen. Hier zullen we uitleggen hoe u kunt profiteren door deelname in deze projecten. Inwoners uit Rossum Weerselo en Beuningen, maar ook de naastliggend postcodes 7536, 7634, 7591, 7587.

Deze informatieavond wordt gehouden in het Kulturhus de Cocer te Rossum en begint om 20:00u.

Postcoderoos project Berning

Greuner zal in samenwerking met Irma en Rene Berning een SCE project realiseren waar we jaarlijks 90.000 kWh stroom gaan opwekken. Hierbij wordt de terugleverprijs die de energiemaatschappij betaalt aangevuld met subsidie tot 14.6 ct/kWh.

Aan deze regeling kan iedereen meedoen die in de postcoderoos woonachtig is, ook mensen die zelf thuis al zonnepanelen hebben liggen of al eerder panelen hebben aangeschaft bij Greuner. Het kan worden gezien als een investeringsregeling.

Je kunt al meedoen vanaf 1 paneel, dat ongeveer 270 euro gaat kosten. Dit paneel zal dan 15 jaar lang ongeveer 30 euro per jaar opleveren. Na 15 jaar heeft een paneel dus ongeveer 450 euro opgeleverd en dat is een winst van 180 euro.

De coöperatie zal de installatie 15 jaar in eigendom hebben en beheren.

We zullen 290 panelen leggen met een oost west opstelling, zodat we ’s ochtends vroeg en ’s avonds stroom kunnen leveren. We maken zo Beuningen en omgeving een stukje groener met elkaar.

Schrijf je nu via onze website in als je geïnteresseerd bent en ontvang een aanbieding: Inschrijven voor een collectief zonnedak

Daarnaast kun je bij Berning ook nog je eigen CO2 compenseren via:

Postcoderoosproject ‘t Trefpunt

28 juli 2021 – Postcoderoos project ’t Trefpunt is gerealiseerd!

We zijn zeer verheugd dat we samen met ’t Trefpunt, de gemeente Dinkelland, Vennegoor Installatie en de deelnemers van project ’t Trefpunt dit project hebben weten te realiseren. Het project draait naar verwachting en produceert al enkele maanden Greune Stroom.

Medio juni zijn door Vennegoor 210 panelen geplaatst op ‘t Trefpunt waarin verschillende partijen, voornamelijk particulieren, participeren. Naast het plaatsen van zonnepanelen verzorgde Vennegoor ook alle aansluitingen en het installeren van de omvormers.

De opgewekte stroom wordt verkocht aan OM Energie en hiervan zullen de kosten betaald worden. De overgebleven winst zal aan de deelnemers worden uitbetaald. Het verwachte rendement hiervan is zo’n 9% op het ingelegde geld. Na 15 jaar zullen de panelen overgaan naar dakeigenaar ‘t Trefpunt die er dan nog meerdere jaren gebruik van kan maken.

Van de jaarlijkse opgewekte stroom (+/- 71.000 kWh) kunnen gemiddeld zo’n 20 huishoudens van stroom worden voorzien.

Voorinschrijving project Trefpunt gestart

Collectief zonnedak ’t Trefpunt Weerselo

Voor de postcoderoos in Weerselo zijn wij inmiddels druk bezig om de voorbereiding bij het Trefpunt te regelen. Zo wordt de netaansluiting op korte termijn geregeld en kort hierna zullen we verder gaan met de overige voorbereidingen. Denk hierbij aan een aantal notariële zaken en het werven van de leden. Hierna kunnen dan de panelen geplaatst worden en is het eerste Weerseloos postcoderoosproject een feit. De verwachting is dat dit hele proces binnen enkele maanden afgerond zal zijn.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het postcoderoosproject bij het Trefpunt kunnen zich melden via info@duurzaamweerselo.nl of via https://greuner.nl/inschrijven/.  Er hebben zich inmiddels al een aantal mensen bij ons opgegeven voor dit project, dit vinden wij natuurlijk heel mooi. Mensen die in een eerder stadium aangegeven hebben belangstelling te hebben voor dit project zullen wij op korte termijn hierover benaderen.