Postcoderoosproject ‘t Trefpunt

28 juli 2021 – Postcoderoos project ’t Trefpunt is gerealiseerd!

We zijn zeer verheugd dat we samen met ’t Trefpunt, de gemeente Dinkelland, Vennegoor Installatie en de deelnemers van project ’t Trefpunt dit project hebben weten te realiseren. Het project draait naar verwachting en produceert al enkele maanden Greune Stroom.

Medio juni zijn door Vennegoor 210 panelen geplaatst op ‘t Trefpunt waarin verschillende partijen, voornamelijk particulieren, participeren. Naast het plaatsen van zonnepanelen verzorgde Vennegoor ook alle aansluitingen en het installeren van de omvormers.

De opgewekte stroom wordt verkocht aan OM Energie en hiervan zullen de kosten betaald worden. De overgebleven winst zal aan de deelnemers worden uitbetaald. Het verwachte rendement hiervan is zo’n 9% op het ingelegde geld. Na 15 jaar zullen de panelen overgaan naar dakeigenaar ‘t Trefpunt die er dan nog meerdere jaren gebruik van kan maken.

Van de jaarlijkse opgewekte stroom (+/- 71.000 kWh) kunnen gemiddeld zo’n 20 huishoudens van stroom worden voorzien.

Voorinschrijving project Trefpunt gestart

Collectief zonnedak ’t Trefpunt Weerselo

Voor de postcoderoos in Weerselo zijn wij inmiddels druk bezig om de voorbereiding bij het Trefpunt te regelen. Zo wordt de netaansluiting op korte termijn geregeld en kort hierna zullen we verder gaan met de overige voorbereidingen. Denk hierbij aan een aantal notariële zaken en het werven van de leden. Hierna kunnen dan de panelen geplaatst worden en is het eerste Weerseloos postcoderoosproject een feit. De verwachting is dat dit hele proces binnen enkele maanden afgerond zal zijn.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het postcoderoosproject bij het Trefpunt kunnen zich melden via info@duurzaamweerselo.nl of via https://greuner.nl/inschrijven/.  Er hebben zich inmiddels al een aantal mensen bij ons opgegeven voor dit project, dit vinden wij natuurlijk heel mooi. Mensen die in een eerder stadium aangegeven hebben belangstelling te hebben voor dit project zullen wij op korte termijn hierover benaderen.