Hebt u interesse in schone zonne-energie, maar wilt u of kunt u niet zelf zonnepanelen op uw eigen dak plaatsen? Dan is gezamenlijk zonne-energie opwekken op een ander dak wellicht de oplossing. Greuner biedt u nu de mogelijkheid om met gemak en zonder zorgen uw eigen zonne-energie op te wekken en daarbij te profiteren van het feit dat u géén energiebelasting verschuldigd bent over de door u opgewekte elektriciteit. Daarnaast biedt deze regeling het voordeel ten opzichte van panelen thuis dat deze regeling voor 15 jaar geldt waarbij de saldering voor zonnepanelen thuis vanaf 2023 elk jaar met 9% zal afnemen.

Hoeveel levert het u op?

Investeren in ons project levert u veel op.

Eerst en vooral: u geniet van uw eigen zonne-energie en vermijdt zo een behoorlijk deel van uw huidige CO2-uitstoot. Maar ook financieel kunt u rekenen op voordeel. Het is een win-win situatie!

Kort gezegd komt het erop neer dat u jaarlijks een vergoeding terugziet op uw bankrekening voor uw aandeel geproduceerde zonne-energie. Hoe zit dit in elkaar?
De overheid heeft toegezegd dat u over uw aandeel in de productie van een postcoderoosproject géén energiebelasting hoeft te betalen. Deze vrijstelling geldt voor een periode van 15 jaar, vanaf de ingebruikname. In 2020 is deze vrijstelling 9,98 cent/kWh waard (excl. btw), dat is 11,83 cent/kWh incl. btw.

Daarnaast produceert de zonnestroominstallatie duurzame energie die door Greuner wordt verkocht aan onze energieleverancier om | nieuwe energie. Daardoor kan men door over te stappen op Greuner | om lokaal opgewekte energie afnemen. De inkomsten worden in eerste instantie gebruikt om de exploitatiekosten van de installatie te betalen (Zoals: dakhuur, verzekering en onderhoud) De baten na aftrek van de exploitatiekosten worden aan de deelnemers uitgekeerd.

Aantrekkelijk rendement

Het rendement over 15 jaar ligt rond de 10%, uitgaande van de huidige verwachte energiebelasting van de overheid. Dit is natuurlijk veel meer dan de huidige rente op uw spaarrekening.

Per paneel levert u dat een gemiddelde besparing op van +/- 28 euro per jaar over de 15 jaar.

De voorwaarden van de regeling vindt u in onderstaande informatie brochure: klik op de afbeelding op de volledige brochure te bekijken.